Spanplafonds brengen praktische voordelen en esthetische schoonheid in uw huis. Dit is een oplossing die meestal goed blijkt te zijn. Spanplafonds  zijn een opvallend element van het totale ontwerp, de eerste indruk van het gehele interieur van het pand.

De schoonheid, de exclusiviteit en de originaliteit van de vorm en de kleur zijn afhankelijk van de gehele architectonische compositie. Vandaag de dag heeft u, dankzij zo’n luxe en praktische uitvinding, de mogelijkheid om eenvoudig de meest originele en exclusieve oplossing voor uw woninginrichting te implementeren.

Dergelijke plafonds bestaan uit profielen die aan de omtrek van het plafond worden bevestigd en het lichtgewicht weefselmembraan van polyvinylchloride (PVC) of polyester.

In tegenstelling tot andere plafondtypes hoeft u het doek niet zelf te decoreren, maar kunt u dat ook niet doen – de plafondmembranen worden door de speciale machines geproduceerd. Natuurlijk kunt u het gewenste plafondbeeld kiezen. 

Op de hoes kunt u praktisch alles “zetten” wat u wilt – sterrenhemel, ornamenten, dierenafbeeldingen, stadsgezichten en dergelijke. Het is waar dat u niet alles moet doen wat naar uw hoofd komt – het is het beste als het plafond sierlijk is en niet te afwisselend.

Voordelen

Spanplafonds hebben verschillende voordelen, die veel moeilijker te realiseren zijn met conventionele dakbedekkingstechnieken:

Extreem gladde oppervlakken zonder scheuren, het oppervlak hoeft niet te worden gestuct, geplamuurd of op een andere manier het plafond te bedekken – de plafond membraan verbergt alles. Er is een breed scala aan tinten en afbeeldingen – een verscheidenheid aan kleurmogelijkheden, texturen, matte of glanzende oppervlakken. U kunt de gewenste afbeeldingen op het membraan afdrukken.

Praktisch elk soort decor.

Overstromingsweerstand. Het oppervlak kan worden gewassen en gedesinfecteerd, omdat het membraan niet bang is voor vocht en damp. In het geval van een overstroming vanaf de bovenste verdiepingen wordt zo’n plafond een extra bescherming tegen water. Goed uitgeruste plafonds zijn bestand tegen een druk tot 100 liter per vierkante meter – zo vermijdt u niet alleen een verrassing, maar heeft u ook tijd om na te denken over oplossingen om het water eruit te laten.

Er is een mogelijkheid om lichtplafonds te installeren of andere interessante verlichtingsoplossingen te gebruiken.

Nadelen.

Hoge prijs in vergelijking met andere soorten plafonds.

Vergeleken met traditionele plafondtypes vereist het installeren van de spanplafonds in de ruimte met meer hoeken specifieke kennis en apparatuur, waardoor het niet eenvoudig is om ze zelf te installeren.

Stretchplafonds moeten worden beschermd tegen doorboring.

Dit type plafond wordt alleen gebruikt in verwarmde ruimtes, omdat grote vorst schadelijk kan zijn voor deze ruimtes.

Verlichting van een spanplafond.

De gespannen plafonds kunnen alle standaard verlichtingsoplossingen worden aangeboden, maar ook enkele niet-standaard verlichtingsoplossingen. U kunt alles instellen, van eenvoudige hanglampen tot luxe kandelaars. 

Wel is het aan te raden dat het ontwerp van de hanglampen niet in aanraking komt met het membraan van de stof. Het is mogelijk om de verlichting net onder het membraan te plaatsen – zo verspreidt het een aangenaam licht en ziet het eruit alsof het plafond schijnt. Spotlight kan ook worden gemonteerd – er zijn speciale holtes in het plafond gemaakt, die met ringen worden bevestigd.

Onderhoud. 

Wanneer het plafond versleten raakt of alleen het beeld saai wordt, kan het worden vervangen door een ander zonder het profielsysteem te breken, dus het vervangen of repareren van het plafond is eenvoudiger en goedkoper. 

Het is meestal niet nodig om dergelijke plafonds te wassen, maar we weten dat alles thuis gebeurt. Praktisch gezien zijn alle reinigingsmiddelen geschikt, hoewel het gebruik van schurende middelen moet worden vermeden, omdat deze het membraan kunnen beschadigen.

ABOUT

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Sed porttitor lectus nibh.

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com