De verschillende soorten spanplafonds. Welke verschillende soorten zijn er op de markt? Kom hier in dit artikel alles te weten voordat je een spanplafond aanschaft. 

Produceert slechts twee soorten spanplafonds: naadloze stof en op basis van PVC-vinylfolie.

Polyvinylchloride rekbaar plafond (PVC)

Spanplafonds: Types, voordelen, nadelen en foto’s. Spectaculair spiegelend oppervlak van het PVC-plafond 

Het plafond is gebaseerd op de vinylfolie. Bij de montage wordt de folie met behulp van een gaspistool verwarmd tot 70 graden temperatuur. Vervolgens wordt de zachte folie uitgerekt en bevestigd op een geprepareerd frame. Het kleurenpalet en de texturen zijn gewoonweg verbluffend: suède, satijn, matte satijn, enz.

Ben je op zoek naar informatie wat is een spanplafond klik hier.

De meest voorkomende textuur – mat, glanzend en satijn.

Glanzend. Het belangrijkste verschil is een spiegeleffect dat u in staat stelt het plafond visueel te verhogen. Maar het ontbreken van een glanzend plafond is meer merkbaar naadlijn op een achtergrond van glanzende stof.Spectaculaire witte glanzende oppervlak van het PVC-plafond bij de keuken

Mat. Plafonds accentueren gemakkelijk elke stijl van interieur, het kan gemakkelijk een klassieke optie worden genoemd. De afwezigheid van reflecties en spiegeling op het oppervlak dragen bij aan de nauwkeurige kleur die u kiest.

Mat textiel PVC groen plafond voor het nette interieur van de klassiek gestileerde ruimte.

Satijn. Het oppervlak van de plaat is glad, maar vergelijkbaar met het matte spanplafond. Matige lichtreflectie verraadt de parelmoerachtige schaduw van het plafond. Mat PVC spanplafond in het witte hi-tech interieur van het modieuze wonen.

Naadloos polyester plafond. 

Installatie vindt plaats zonder verwarming en verdere verwerking. 

Het belangrijkste is het textielweb polystyreen garen geïmpregneerd met een mengsel van polymeer (polyurethaan). 

In tegenstelling tot PVC “vreest” het niet voor lage temperaturen. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nadelen naadloze polyester plafonds:

  • relatief hoge kosten;
  • plafond hebben een zwak vermogen om water vast te houden in vergelijking met PVC.

Nadelen van PVC-plafond:

  • Installatie wordt alleen uitgevoerd met speciale apparatuur.
  • Gevoeligheid voor mechanische schade;
  • Gemiddelde tijd van spanplafonds De installatie kan tot enkele uren duren. Installatie van de baan aan het frame is afhankelijk van het type spanplafond. Dit kan de filet- of harpoenmethode zijn – voor het type vinyl, touw of wasknijper – voor het type doek. Kunststof of metalen frame wordt vooraf geassembleerd en met plugschroeven bevestigd. De opening tussen de wand en het afgewerkte plafond wordt verborgen door een decoratieve inleg van flexibel of hard PVC. Er dient te worden opgemerkt dat alle vuile reparaties in de ruimte vóór de plafondmontage moeten worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over de voordelen en nadelen van een spanplafond lees ons artikel.

ABOUT

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Sed porttitor lectus nibh.

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com